FØLG DISSE TOLV BEHOV OG OPNÅ ET BEDRE PARFORHOLD 

de 12 kærlighedsbehov

I denne blog får du forståelse af de tolv forskellige slags kærlighed mænd og kvinder har behov for

At opdage vores forskellige følelsesmæssige behov. 

Mænd og kvinder er som regel ikke klar over, at deres følelsesmæssige behov er forskellige. Derfor ved de ikke instinktivt, hvordan de bakker hinanden op. Mænd giver typisk det til forholdet, som de selv har brug for, og kvinder giver, hvad kvinder ønsker. Begge parter går fejlagtigt ud fra, at den anden har samme behov og ønsker som sig selv. Resultatet for begge er utilfredshed og frustration. 

Både mænd og kvinder føler, at de giver og giver, men ikke får noget igen. De føler, at deres kærlighed hverken møder anerkendelse eller påskønnelse. Sandheden er, at de begge giver kærlighed, men ikke sådan, som den anden ønsker. 

En kvinde mener f.eks, at hun er kærlig, når hun stiller en masse omsorgsfulde spørgsmål eller giver udtryk for sin bekymring. Det kan være enormt irriterende for en mand. Han kan komme til at føle sig under kontrol og vil kræve mere albuerum (alenetid). Hun er forvirret, for hvis nogen tilbød hende den slags støtte, ville hun påskønne det og være glad. Hendes forsøg på at være varm og kærlig bliver i bedste fald ignoreret, og i værste fald skaber det irritation. 

 

På samme måde tror mænd, at de er kærlige, men deres måde at give omsorg og kærlighed på kan få en kvinde til at føle sig underkendt og svigtet. Hvis en kvinde f.eks. bliver ked af det, tror han, at han er kærlig, når han støtter hende med kommentarer, der bagatelliserer hendes problemers vigtighed. Han siger f.eks. "Det skal du ikke bekymre dig om". Eller han ignorerer hende helt, idet han tror, at han giver hende en bunke "plads" så hun kan køle af og få tid i sin hule. Det, han betragter som støtte, får hende til at føle sig nedgjort, uelsket og ignoreret. 

En kvinde har behov for at blive hørt og forstået, når hun er ked af det eller ophidset. Uden denne indsigt i kønnenes forskellige behov forstår en mand ikke, hvorfor hans forsøg på at hjælpe strander.Mange af vores komplekse følelsesmæssige behov kan opsummeres som behov for kærlighed. Mænd og kvinder har hver seks unikke behov for kærlighed, som alle er lige vigtige. Mænd har primært behov for tillid, accept, påskønnelse, beundring, anerkendelse, og opmuntring. Kvinder har primært behov for omsorg, forståelse, respekt, hengivenhed, bekræftelse samt beroligelse. 

Den vanskelige opgave at finde frem til, hvad vores partner egentlig har behov for, bliver væsentlig nemmere gennem forståelsen af disse tolv forskellige udtryk for kærlighed. 


Når du kigger på listen, er det nemt at se, hvorfor din partner måske ikke føler sig elsket. Og allervigtigst, listen kan give dig en anvisning på, hvordan du kan forbedre forholdet til det modsatte køn, når du ikke ved, hvad du ellers skal gøre. 


Skærmbillede 2022-05-02 kl. 14.55.14


FORSTÅ DINE PRIMÆR BEHOV 

Det er sikkert, at alle mænd og kvinder i den sidste ende har behov for alle slags kærlighed. Udvælgelsen af de seks slags kærlighed som værende primær kvinde behov skal ikke forstås sådan, at mænd ikke også har disse behov og omvendt. Mænd har dem også, “primær behov” betyder, at disse behov skal opfyldes før personen fuldt ud er i stand til at modtage og påskønne andre slags kærlighed. 


At forstå de primær behov for kærlighed, som din partner har brug for, er en nyttig hemmelighed til at forbedre relationer og parforhold. Det er nemt for en kvinde at give, hvad hun selv har brug for og glemmer, at hendes udvalgte måske har brug for noget andet. På samme måde er mænd tilbøjelige til at fokusere på deres eget behov. Herved mister de følingen at den slags kærlighed, de selv har behov for, ikke altid er den rette gavnlige for deres udvalgte. 


Det væsentlige og praktiske anvendelige aspekt i denne forståelse af hvad kærlighed er, at de forskellige slags kærlighed virker begge veje. 


Hvis en mand f.eks. giver udtryk for sin omsorg (primær behov 1) og forståelse  (primær behov 2) , vil en kvinde automatisk gøre gengæld og vise ham tillid  (primær behov 1) og accept  (primær behov 2) 


Det samme tilfælde, når en kvinder giver udtryk for sin tillid  (primær behov 1) vil en mand give hende tilbage med omsorg  (primær behov 1). De opnår derved begge deres første primær behov! 


Jeg vil den kommende tid lave 6 nye opslag, hvor jeg gennemgår alle de tolv kærlighedsbehov.0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar