2. Hun har brug for forståelse, og han har brug for accept 

Mandens og kvindens anden primær behov for kærlighed.

Hvis manden lytter med sympati, uden kritik og uden at komme med vurderinger, når en kvinde giver udtryk for sine følelser, føler hun sig hørt og forstået. 

En forstående indstilling indebærer, at lytteren ikke på forhånd har dannet sig en mening om den anden persons følelser eller tanker, en forstående lytter danner sig derimod sin mening på basis af det, han hører, og det bekræfter han så vigtigheden af. 

 

Jo mere en kvindes behov for at blive hørt og forstået tilgodeses (primær behov 2), jo nemmere er det for hende at give manden den accept, han har behov for (primær behov 2) . Når en kvinde glad og tilfreds tager imod en mand uden at prøve at lave ham om, føler han sig acceptere (primær behov 2) . 

En accepterende indstilling afviser ikke, at kvinden tror han er perfekt, det indebærer, at hun ikke er ude på at forbedre ham og at hun stoler på, at han selv klare sine forbedringer. Når en mand føler sig accepteret, er det meget nemmere for ham at lytte og give hende den forståelse (primær behov 2), hun har behov for at fortjener. 


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar