3. Hun har brug for respekt, og han har behov for påskønnelse 

Skærmbillede 2022-05-02 kl. 14.55.14

Mandens og kvindens første primær behov for kærlighed.

3. Hun har brug for respekt, og han har behov for påskønnelse 


Når manden reagerer over for en kvinde på en måde, der bekræfter og anerkender vigtigheden af hendes rettigheder, ønsker og behov, føler hun sig respekteret. Når han i sin adfærd tager hensyn til hendes tanker og følelser, føler hun sig helt klar respekteret.

 

Hvis en kvinde feks har et behov for at I ses 3 gange om ugen og manden anderkender og forstår vigtigheden af dette, føler kvinden sig respekteret.

 

Håndgribelige og fysiske udtryk for respekt som f.eks. blomster, markeringer af fødselsdag og andre mærkedage er væsentlige for at opfylde kvindens tredje primær kærlighedsbehov.

 

Når hun føler sig respekteret, er det meget nemmere at give manden den påskønnelse, han fortjener. 

 

Når kvinden tilkendegiver, at hun har haft personlig gavn og glæder mandens anstrengelser og adfærd, føler han sig påskønnet. Påskønnelse er en naturlig reaktion på støtte. Når en mand påskønnes, ved han, at hans anstrengelser ikke var spildt, og han motiveres til at give mere. Når en mand påskønnes, får han automatisk styrket motivation til at vise mere respekt for sin partner.Påskønnelse kan vises som et simpel tak, eller ved at fortælle manden, hvor stor betydning der har været, at han har gjort noget for dig. Hvordan har han hjulpet og, hvilken glæde skabte det? 

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar