Mr. Fix-it og komitéen til hjemmets forbedring

fix it

Kvinders hyppigste klagen over mænd, er at de ikke høre efter. Enten ignorerer han totalt, når hun taler til ham, eller også lytter han lige til de første sætninger, laver en hurtig vurdering af, hvad der er, der går hende på, hvorefter han stolt sætter sin >>Mr. Fix-It << kasket på hovedet og præsenterer hende for en løsning, der kan gøre hende glad igen. Når hun så ikke påskønner denne tilkendegivelse af hans kærlighed, bliver han forvirret. Uanset hvor mange gange hun siger, at han ikke høre efter, fatter han det ikke og giver ved med at gøre den samme fejl. Hun vil have sympati og forståelse, men han tror at hun vil have løsninger. 

Den klage, man oftes høre fra mænd over kvinder, er at de altid vil lave om på mændene. Når en kvinde elsker en mand, føler hun sig ansvarlig for at hjælpe ham med at udvikle sig og sætter en >> komité til hjemmets forbedring << og han er suverænt i fokus. Uanset hvor meget han stritter imod hendes hjælp, bliver hun ved - hun benytter den mindste anledning til at hjælpe ham eller fortælle ham, hvad han skal gøre. Hun tror, hun udvikler og støtter, hvorimod han føler, at han bliver dirigeret og ført. Det, han endelig vil have , er hendes accept. 

Disse to problemer kan definitivt løses ved først at forstå, hvorfor mænd kommer med løsninger, og hvorfor kvinder forsøger at forbedre. Lad os gøre et tankeeksperiment tilbage i tiden. Ved at forestille os, at vi er observationer af livet på Mars og på Venus - før planterne opdagede hinanden og drog afsted til jorden - kan i udlede nogle nyttige oplysninger om mænd og kvinder. 


LIVET PÅ MARS

Marsboerne sætter stor pris på styrke, kompetencer, effektivitet og resultater. De forsøger hele tiden at bevise, hvad de kan, og at udvikle deres styrker og færdigheder. Deres definition af selvfølelse udspringer af der evne til at opnå resultater. De realiser primært sig selv gennem succes og præstationer 

Det er meget vigtigt for marsboer at opnå resultater, fordi det for ham er måden at bevise sin kompetence på, og derigennem har han det godt med sig selv, Og for at have det godt med sig selv, må han opnå disse resultater. Andre kan ikke gøre det for ham. Marsboer er stolte over at kunne gøre ting helt alene. Autonomi er et symbol på effektivitet, magt og kompetence. 

En forståelse af dette kan hjælpe en kvinde til at forstå, hvorfor enmandsbetjente ikke i den grad modstride sig at blive korrigeret eller at få at vide, hvad han burde gøre. Når en kvinde giver en mand råd eller vejleder ham, uden han har bedt om det, føler han, at hun tror, at han ikke ved, hvad han skal gøre, eller at du tror, at han ikke kan klare det selv. Mænd er meget nærtagende på det punkt, fordi netop kompetencemålet har stor betydning for ham. 


LIVET PÅ VENUS 

Beboerne på Venus har andre værdier, De tillægger kærlighed, kommunikation og menneskelige relationer stor betydning. De bruger en masse tid på støtte, hjælp og værne om hinanden. Deres selvfølelse defineres af deres følelser og af kvaliteten af deres relationer til andre mennesker. De får fred i sindet ved at del deres sorger og glæder med andre ved at snakke om dem. 

Alt på Venus afspejler disse værdier. Kommunikation er allervigtigst. Det er meget vigtigt for dem at give udtryk for personlige tanker og følelser. At snakke og forholde sig til hinanden udgør en kilde af enorm glæde og tilfredshed. 

 

Dette betyder ikke at kvinder ikke også ønsker resultater og at bevise, hvad de kan og at mænd ikke også kan værdsætte kommunikation og relationer. Ovenstående er generaliseret og mange både mænd og kvinder kan relaterer sig til den "modsatte" side, hvilket der er god grund til, vi har begge sider i os. Det der er vigtigt at huske er, at alle mennesker er helt unikke, om de er mænd eller kvinder. 

John Grays har baseret hans teorier ud fra de mange tusinde sessioner han har haft med mænd og kvinder, hver for sig og som par - og jeg må bare sige, at de stadige holder fuldstændige stik. Måske du genkender noget, måske meget eller måske ingenting. Lige meget hvad, så ved jeg at disse teorier og metoder har hjulpet tusindvis af mennesker til et liv med mere kærlighed og det er for mig, det vigtigste.

Alle mennesker fortjener kærlighed i livet ❤️


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar