AT LÆRE AT LADE HAM VÆRE I FRED

lad ham være i fred mand

Maria skrev "Min mand, Morten, er den stærke, stille type. Han er typisk marsboer. Jeg vidste aldrig, hvad han følte og det gjorde mig urolig og usikker. Jeg følte, at jeg var nødt til at vide det. Hvordan skulle vi nogensinde komme tættere på hinanden, hvis han ikke betroede sig mere til mig? Hvordan skulle jeg kunne forbedre situationen, hvis jeg ikke vidste, hvad der var, der generede ham? Jeg vidste, at der var noget galt, og hvis han ikke snakkede om et, så ville det blive værre. Og sådan gik det, vi snakkede ikke, og det blev værre". 

I mit forsøg på at forbedre situationen gjorde jeg det værre.

"Jeg havde aldrig forestillet mig, at mine forsøg på at få ham til at snakke fik ham til at trække sig længere og længere væk. Da jeg lærte om hvordan mænd trækker sig ind i deres huler, blev jeg klar over, hvordan mit forsøg på at gøre tingene bedre, gjorde det værre. Da jeg begyndte at lade ham være i fred, ændrede altid sig. Morten blev i bedre humør. Når han var ude af sin hule, var han mere opmærksom og interesseret i mig. Jeg ved, at uden denne viden ville vi stadige føre krig". 

 

Mænd og kvinder er forskellige. Så forskellige at vi nogen gange kan overveje om vi komme fra to forskellige planeter! 

Ved at huske på det undgår vi at bebrejde vores partner, og det hjælper os til at tage den tid det kræver, at forstå den modsattes behov. Frem for at betragte vores partners anderledes måder at opføre sig og reagere på som tegn på svaghed eller som neurotiske tendenser, der bør rettes, kan vi begynde at elske og accepterer vores partner, som han eller hun er. 
0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar