Mars og Venus på arbejdspladsen

Mars

Forestil dig at Mænd er fra Mars og at kvinder er fra Venus. For lang, lang tid siden fandt de sammen, blev forelsket i hinanden og besluttede sig for at leve sammen på jorden. På dette tidspunkt var vi faktisk meget mere forskellige end vi er i dag. Mændene tog sig af familie ved at arbejde uden for hjemmet, og kvinderne tog sig af familien ved at arbejde i hjemmet. Venusboerne var typisk mere relationsorientereret, og marsboerne var mere arbejdsorientereret. Sammen, om end i adskilte verdener, dannede de er harmonisk parforhold. Med denne klare arbejdsfordeling havde de styr på det hele og levede lykkeligt. 


Efterhånden blev venus boeren trætte af at passe familien og ville gerne ud at arbejde uden for hjemmet og tjene penge ligesom mændene, De føler sig begrænsede ved at være afhængige af deres mand, og de ville også gerne være uafhængige og selvbestemmende. I stigende grad blev kvinder af alle aldre involveret i processen med at tjene penge til livets ophold ved at føre en meningsfuld indsats på arbejdspladsen ligesom i hjemmet eller i det personlige forhold. 


På sammen måde begyndte marsboerne at ændre sig. De begyndt at blive mere relationsorienterede. Mens kvinderne ønskede karriere uden for hjemmet, gik det op for mænd, at der vare mere i livet end blot arbejde. Et godt arbejdsliv med gode relationer til andre blev efterhånden lige så vigtigt og meningsfuldt som succes på jobbet. Fædre blev mere involveret i forældrerollen. 


Selv om der var en god og naturlig ændring, udløste det enorm forvirring, konflikter og frustration på arbejdspladsen. For at gøre det endnu værre oplevelse både marsboerne og venusboerne selektiv hukommelsestab. De glemte, at det faktisk var meningen, at mænd og kvinder skulle være forskellige og at disse forskelligheder var positive. 

Efterhånden som kvinder kom ud på arbejdsmarked, kolliderede vores planeter. Mændene respekterede ikke kvinder på arbejdsret, medmindre de opførte sig som mænd. Mange kvinder tog konsekvensen og forsøgte at blive ligeværdige ved at opføre dig som mænd. For at få respekt, for at blive som marsboerne, var disse kvinder nødt til at undertrykke deres venus natur. Denne undertrykkelse gjorde dem ulykkelige og skabte frustration. 

Andre kvinder på arbejdspladsen var ikke villige til at undertrykke deres feminine natur. De blev ikke respekteret som ligeværdige af marsboerne og havde problemer med at klare sig. De blev udsat for urimelige diskrimination og blev somme tider betragtet som inferiøre eller ikke tilstrækkelige kompetente til at udføre "en mands arbejde". 


Der var en situation, hvor ingen kunne vinde, De kvinder, der klarede sig godt på arbejdspladsen, blev stressede af at de skulle undertrykke deres feminin natur. Kvinder, der forsøger at give udtryk for deres feminine sinatur på arbejdspladsen, blev slet ikke respekteret af mandlige chefer, kolleger, kunder eller klienter. 

Der var ikke kun kvinderne, der led. Nogle mænd mødte også diskrimination. De mænd, der var blevet mere relationsorienteret, mistede respekten hos de marsboere, der stadig var udpræget arbejdsorienterede. 


Heldigvis slutter historien lykkeligt

 

Der var nogle mænd og kvinder, som kunne huske, at mænd fra fra Mars og at kvinder er fra Venus. De var i stand til at respekter forskellene. Disse mænd og kvinder trives på arbejdspladsen og gav deres viden videre til andre. 

Nu kunne kvinder endelig forstå, hvordan de saboterede deres egen muligheder for succes ved at misforstå og fejlfortolke mænd. På samme måde kunne mænd, ved bedre at forstå kvinder, ikke alene respekterer kvinder, men udvide deres egen horisont og få værdifuld viden om, hvordan de kunne være mere produktive og samtidige også forbedre arbejdsmiljøet. Kvinderne  fandt nøglen til at vinde mændene respekt uden at behøve at undertrykke der venus natur, og mændene lærte at opnå større succes uden at behøve at knokle hårdt. 


Opmærksomme mænd fik større succes med mindre indsats ved at lære at skabe tillid og dermed tiltrække støtte og opbakning fra det stigende antal kvinder i arbejdsstyrken og på forbrugermarkeder. De mænd og kvinder, der kunne vise og få gensidig respekt og tillid, klarede sig bedre og oplevede også større personli lykke og tilfredsstillesse i deres privatlivt. De blev rollemodeller og mentorer for andre. Endnu engang levede de lykkelig til deres dages ende. 

Selv om dette bare er en historie, behøver den ikke at forblive fiktion. Vi drømmer alle om en verden, hvor der er respekt, tillid, retfærdighed og fremgang. Vi ønsker det for os selv, vores kære, og især ønsker vi det for vores børn. 

Allen mænd der ønsker og fortjener i dag at få succes på jobbet uden at behøve at ofte er godt og tilfredsstillende familieliv. Alle kvinder ønsker og fortjener frihed til at vælge meningsfulde beskæftigelse og opnår økonomisk uafhængighed uden at behøve at ofte kvaliteten i familielivet. 

Hvilken mand ønsker ikke , at hans kone bliver behandlet retfærdigt eller får respekt på sin arbejdsplads? Ingen kvinde ønsker, at hendes mand kommer udmattet og stresset hjem og føler sig oprørt over, at han er nødt til at ofre sin personlige forhold for at få succes. Enhver far ønsker, at hans døtre får samme mulighed for succes, som hans sønner har. Hvilken mor ønsker, at hendes søn bliver overbelastet og udbrændt for at klare sig bedre? 


Både mænd og kvinder skal og kan opleve glæderne ved øget respekt og tillid på arbejdsplad. Ingen firmapolitik eller lovgivning, som fastlægger oppefra af ledelsen, kan få mænd og kvinder til at respektere hinanden og haber mere gensidig tillid. REspekt og tillid på arbejdsmarkedet er kun noget, man kan gøre sig fortjent til. 

Ved at foretage nogle få, men væsentlige ændringer i hvordan kvinder kommunikerer med mænd på kontoret, er kvinderne allerede begyndt at vinde mænds respekt uden at være nødt til at undertrykke deres venus betingede relationsorienteret natur. 

Efterhånden som mænd får mere respekt for kvinder, vil betingelserne på arbejdspladsen ændre sig, så de stimulerer mandens gryende behov for at være mere relationsorienteret og nyde tilværelsen lidt mere. Ved at føre Mars og Venus sammen i en arbejdssituation kan der skabes ny balance, der vil berige alle tilværelsens aspekter, succes På arbejdspladsen fremmer også muligheden for er for og personligt tilfredsstillende familieliv for begge køn. 


Teorierne bag Dr. John Gray "Mænd er fra Mars og kvinder er fra Venus". 


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar