AT FORSTÅ VORES FORSKELLIGE VERDNER

Mars-2

Hvis vi ikke har et positivt forhold til vores forskelligheder, er det nemt at fejlfortolke og fordømme hinanden. Det er nemt at falde tilbage i negative og fordomsfulde tankebaner. Mænd på arbejdspladsen begår ofte den fejltagelse at mene, at en kvinde er inkompetent eller ikke kan klare en opgave, og kvinder tror ofte, at mænd er mandschauvinister eller har behov for terapi. Hvis vi forestiller os, at vi kommer fra hver vores planet, bliver det nemmere at tage hensyn til og forstå vore ses forskelligheder. I arbejdslivet i modsætningerne til i et nært forhold må du vinde den tillid og respekt, der skal til for at opnå yderligere succes. På jobbet har du ikke den luksus at kunne bruge tid sammen med en udvalgt person, som føler er personligt engagement i at elske dig og værne om dig. 

Du har at gøre med mennesker, som ofte kun er ude på at få det mest muligt ud af situationen eller af dig, ig som ikke har noget personlig interesse i dig overhovedet. Du er hyret, fordi du kan udføre arbejdet bedre end en anden, ikke fordi du er sød eller rar. 

Arbejdslivet er præget af konkurrence. For At være en succes må man skabe og fortjene succes og blive ved med det. Det er en anderledes verden end et intimt forhold, hvor vores primær motiv er at give uden altid at forvente at få noget til gengæld. På arbejdspladsen er vores primær motiv stadig at tjene til livets ophold, selv om vi også prøver t behandle andre godt. 

Arbejdslivet har sine betingelser. Følelser træder i baggrunden for effektivitet. Vi ønsker måske at hjælpe alle, men vi kan kun give dem, der vil betale. Arbejdspladsen er ikke en velgørenhed. Der er ingen gratis billetter, Man skal yde. Formålet med disse blogopslag er at forbedre kommunikationen og omgangsformen på arbejdspladsen, ikke at skabe et hyggeligt familiemiljø, men at skabe fremgang og succes. Når alt kommer til alt, så er formålet med arbejdspladsen at holde sig i sorte tal og fri af de røde. 

I de fleste af mine opslag forklarer jeg, hvordan forskellen kommer til udtryk på arbejdspladsen, og hvordan disse ofte bliver misforstået og fejlfortolket.  

 

 

LIVET I ARBEJDS UNIVERSET 

 

Efterhånden som mænd og kvinder i arbejds universet begynder at forstå hinanden, skabes den respekt og tillid, som gør det muligt at opnå endnu større succes. Ikke alene skaber denne atmosfære mere profit, men også mere synagogen og kreativitet, som er nødvendigt for at forblive konkurrencedygtig på marked. 

Mere opnås med mindre indsats. 

Selv mænd, som ikke er interesseret i at opnå en mere tilfredsstillende balance mellem arbejde og hej, giver slip på deres modstand mht. respekterer venusboerne værdier på arbejdspladsen. De ser, at indtjeningen stiger, når de forstår at respekterer kvinder. Med mere samarbejde og teamwork øges effektiviteten, og de ansatte bliver mere produktive. Inden for salg og og kundeservice er det en kendsgerning, at når du vinder en kvindes tillid, vil flere kvinder købe dine produkter, og de vil større, promovere, anbefale og benytte dine serviceydelser. 

Kvinder, som koncentrerer sig om børnene mens de er små, oplever ofte, at når de flyver fra reden, er de parate til at begive sig ud på arbejdsmarked eller deres drømme og ønsker bliver mere ambitiøse for deres arbejdsliv. 

I disse blogoplæg som er teorierne bag Dr. John Gray vil du læse om de mange måder, hvorpå mænd og kvinder misforstå og fejlfortolker hinanden. Det bunder ofte i en misforstået, når en situration føles uretfærdig. AL tilfredshed eller konflikter på arbejdspladsen skyldes naturligvis ikke misforståelser eller forskellen på mænd og kvinder, men det gælder for en stor del af unødvendige konflikter og frustrationer.  Med bedre kommunikation kan vi løse nogle problemer, der har plaget arbejds universet. 

Der er ikke kun bedre kommunikation, der vil forbedre arbejdspladsen. Mænd har altid forstået hinanden. Længe før kvinderne kom på arbejdsmarked var der diskrimination og retfærdighed på arbejdspladsen. Fordomme og udelukkelse var ikke noget, der pludselig begyndte, da kvinderne kom på arbejdsmarked i store mængder. Arbejds Universet har aldrig været et perfekt sted og bliver det heller aldrig. Dog er vi i dag tættere på at skabe er bedre arbejdsmiljø end nogensinde før. Tilstedeværelsen af flere kvinder på arbejdsmarked skaber muligheder for verden. Kvinder tilføjer er anderledes perspektiv. 

 

Når vi kigger på Mars og Venus på arbejdspladsen udforsker vi med praktiske eksempler og med respekt forskellen på, hvordan mænd og kvinder tackler udfordringer og problemløsninger. Når vi kigger på disse forskelle, bliver det overordnet resultat mere respekt, accept, tillid og hensyntagen. I stedet for straks at dømme eller kritiser forskellen (eller ikke erkender forskellen), begynder vi ikke alene at forstå dem, men får også glæde og gavn af dem. 

Forskellige måder at tænke og opføre sig på kan komplettere hinanden i stedet for at skabe konflikter. Forskellen på mænd og kvinder er som æble og appelsin, den ene frugt er ikke bedre end den anden. En kunder foretrækker måske et æble mens en anden en appelsin. Hvis du er opmærksom på, hvordan mænd og kvinder foretrækker og respekterer forskellige adfærd, kan du finde frem til denne hensigtsmæssige udtryksform og adfærd for at nå dine mål. 

Nogle gange er den ene adfærd bedre end den anden. I sidste instans er der en kombination, en integration, en balance eller en syntese af modstående tendenser og egenskaber der kan skabe helhed, som er meget større. Man kan ikke forvandle et æble til en appelsin, men man kan lave en lækker frugtsalat og nyde samspillet mellem forskellighederne. 

Alle mennesker er unikke som de er, og alle er lige meget værd! 
0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar