Kvinder lufter man sine følelser, mænd brokker sig

Mars venus på arbejdspladsen

Mænds og kvinders reaktion på arbejdspladsen har enorme påvirkninger på, hvordan de kommunikerer. under stress er mænd tilbøjelige til at koncentrerer sig om en arbejdsopgave, og det bevirker at de brokker sig, hvis han blive bedt om at skifte fokus. Kvinder under stress er tilbøjelige til at gå bredere ud, og det giver sig udslag i, at de snakker om følelser ,når det hele bliver for meget. Både mænd og kvinder misforstår hinanden, hvis de ikke er klar over, at mænd forholder sig til stress ved at brokke sig, og kvinder forholder sig til stress ved at snakke/lufte sine følelser. 


Hvis vi ikke har denne vigtige viden, går vi ikke alene glip af at vise opbakning, men vi begynder også at miste respekten og tillid til hinanden. Ofte ønsker en kvinde blot at fortælle om sine følelser for at få opbakning, og så misforstår manden hende, og tror at hun beklager sig. Når en stresset mand, bliver bedt om at gøre noget andet, så brokker han sig midlertidigt, og så tror kvinden fejlagtigt, at han er sur eller uvillig til at gøre det., hun beder om. 


Mænd mister især respekten over en kvinde når, det virker som om de beklager sig over ingenting. Når kvinder giver udtryk for negativ følelser på arbejdspladsen, hører mænd ikke , at de “bare skal snakke for at have luft”, men at de klynker, kritiserer eller beklager sig. Når en kvinder “bare snakker for at få luft” tror manden, at hun beklager sig. 


Der er stor forskel på at lufte sine følelser eller beklage sig. Hvis man er irrerteret over noget og geren vil have nogen til at ændre på situationen, opsøger man måske den ansvarlige peson og giver udtryk for sin utilfredse, frustrerede eller skuffede følelser. Det er at beklage sig. Når en mand eller kvinder giver udtryk for negative følelser med det formål at rette op påen situration, går kommunikationen ud på at give nogen skylden eller at beklage sig. 


Når en mand giver udtryk for negative følelser over for en person, er det næsten altid med hensigt, at opnår en form for ændring. Ofte sker dt bare, og manden er måske slet ikke selv klar over det.,at han gør det eller hvorfor. Det er bare blevet en vane. 

At bruge heftige følelser for at få andre til at ændre adfærd er et gammelt levn fra de gamle mars dage, hvor mænd malende sig i ansigtet, dansede rundt om bålet, før de drog i krig. Ved at udstøde truende lyde og virke aggressiv kunne de true fjenden til at underkastes sig. 


Når manden hæver stemmen på arbejdspladsen, går han ud fra, at han mere effektiv kan motivere andre til at ændre adfærd. Han er måske ovenikøbet stolt af sig selv, når han fyre op under en anden. Denne praksis er stadig almindelig på nogle arbejdspladser, men den er efterhånden løber fra sig. At få “med grovfilen” af en mandlig eller kvindelige chef eller kollaga fungerer hverken for mænd eller kvinder, heldigvis. 

I det lange løb skaber brugen af negative følelser for at intimidere eller manipulerer fjendtlighed og mistillid. 


Fortsættelse følger….


 “På Mars sigter vrede og frustration ofte på intimidere eller true andre”. 0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar